Brukerverktøy

Nettstedverktøy


spill

Programmere enkle spill for micro:bit

Her finner du oppskrifter på hvordan du kan programmere enkle spill på micro:bit. Du trenger ikke nødvendigvis en micro:bit for å programmere, du kan godt bruke forhåndsvisningen i nettleseren, der vil du få en simulering av programmet. Du trenger ikke installere noe for å programmere micro:bit, du kan arbeide direkte i hvilken som helst nettleser.

  1. Trykk på «Nytt prosjekt».
  2. Velg språk ved å trykke på tannhjulet øverst til høyre. Det vil være en fordel for deg å bruke norsk språk på makecode, for instruksjonene i de påfølgende oppskriftene tar utgangspunkt i den norske oversettelsen.
  3. Deretter kan du velge en tutorial i listen under.
  4. Språket i løsningsforslagene vil bli det samme som språket du valgte i punktet over.
  5. Mens du programmerer kan du bruke forhåndsvisningen til venstre i nettleservinduet til å simulere spillet
    1. Du får opp tips ved å klikke på knappene merket «Tips». Du får løsningsforslag med javaskript ved å trykke på knappene merket «HTML» og løsningsforslag med blokker ved å trykke på knappene merket «Result».
  6. Valgfritt punkt: Hvis du har en micro:bit kan du lagre programmet til micro:biten.

Merk: dersom du skal få løsningsforslagene på samme språk som du programmerer må du følge oppskriften over slavisk: først åpne makecode i en ny fane i den nettleseren du bruker nå, så endre språk i makecode og deretter åpne en av oppskriftene.

Oppskrifter

Grønne spill er publisert, røde spill vil bli publisert etter hvert. Dersom du vil gi tilbakemelding, varsle om feil eller mangler i oppskriftene eller ønske deg flere spill kan du sende e-post til royeven@vitensenteret.com. Det finnes spill med varierende vanskegrad:

Makecode.org

Nettsiden du skal bruke ser slik ut, og du finner menyer plassert rundt omkring. Alt som er uthevet i fet skrift i oppskriftene omhandler menyene du finner ca. midt på skjermbildet (se under). F.eks. finnes det menyer for Inndata, Spill og Variabler. Alt som står i kursiv skrift er navn på variabler som du skal bruke. I menyene finner du kommandoer, f.eks. «ved start», «gjenta for alltid» eller «når knapp A trykkes». Kommandoer blir skrevet med hermetegn.

spill.txt · Sist endret: 2022/11/30 08:09 av 127.0.0.1

Donate Powered by PHP Valid HTML5 Valid CSS Driven by DokuWiki