Brukerverktøy

Nettstedverktøy


mikrobit-komponenter

Komponenter

På denne siden vises noen av de delene Vitensenteret benytter på våre programmeringsworkshopper. Send en e-post til royeven@vitensenteret.com for spørsmål dersom du har deltatt på en av våre programmeringskurs eller har lyst til å delta. Dersom du har lyst til å kjøpe utstyr selv kan Vitensenteret tilby dette til en hyggelig pris. Send i så fall en e-post for pristilbud.

Mikro:bit

akselerometer1.jpg

Denne lille datamaskinen har innebygd akselerometer (vist på bilder over), 5×5 LED-matrise (skjerm) som også kan benyttes til å måle lysstyrke, og to knapper til å styre programmet. Kantkontaktene kan styre lysdioder, motorer, osv. Til å komme i gang med programmering av mikro:bit trenger du kun en USB-kabel (mikro-USB) i tillegg til mikro:bit. For å få den til å fungere må du programmere den med et egenlaget program. Det er enkelt og morsomt å programmere mikro:bit.

Start-pakke til mikro:bit

micro_usb.jpg getting_started_with_micro_bit-01.jpg

Denne pakken inneholder en USB-kabel, en mikro:bit samt en batteripakke slik du ikke trenger datamaskin for å starte opp mikro:biten din. I stedet for batteri kan du bruke f.eks. en powerbank eller en USB-adapter for lading av mobiltelefon til å drive mikro:bit- I så fall skal du benytte USB-kontakten for å koble powerbanken til mikro:bit.

Batterikort

5610_large_mipower_board_for_the_bbc_microbit.jpg

Med dette kretskortet får du et batteri med av- og på-knapp til å starte mikro:bit. Batteriet er ikke oppladbart og må skiftes når det er tomt. Batteriet er av type CR2032. På kretskortet sitter også en høyttaler slik at mikro:bit kan spille lyd og toner med dette kortet.

Bit:bot

bitbot_for_labela_1024x1024.jpg

Bit:bot blir styrt av en programmerbar mikro:bit, og er et innholdsrikt kjøretøy. Den har 12 neopiksler (programmerbare lysdioder) som programmet ditt kan kontrollere, motorer du kan bruke til å få den til å kjøre, lyssensorer du kan bruke til å få den til å unngå eller oppsøke mørke eller lyse steder (avhengig av hvordan du programmerer den), sensorer som gjør at den kan kjøre langs en bane (line follower), og en buzzer du kan bruke til å lage lyd med. Du kan også bruke sensorene i selve mikro:biten i programmet ditt. Det er også mulig å montere på ultrasoniske sensorer på bit:bot som tilleggsutstyr).

Penneholder

b.jpg

En penneholder gjør at du kan feste f.eks. en penn bak bit:bot og programmere den til å tegne. Du kan også feste andre ting til penneholderen. Penneholderen har innebygget LED som lyser opp.

Bit:buggy

5604_large_bbc_microbit_line_following_buggy.jpg

Bit:buggy er et enklere kjøretøy enn bit:bot. Den har færre sensorer, men er enklere å modifisere dersom du vil bygge den om eller legge til nye sensorer selv.

mikrobit-komponenter.txt · Sist endret: 2022/11/30 08:09 av 127.0.0.1

Donate Powered by PHP Valid HTML5 Valid CSS Driven by DokuWiki